Storten betonvloer bouwkundig zwembad

Wanneer de grondwerken zijn voltooid, kan er begonnen worden met de voorbereidingen voor de betonnen vloerplaat.

Je begint met het leggen van een laag plastic. Deze laat je bij alle randen ruim omhoog steken. Eventueel kun je het plastic tijdelijk bevestigen in de zijwand met bijvoorbeeld hoekankers. Nadat je dit gedaan hebt begin je met het verdelen van het betonijzer en de afstandhouders. Zo bedek je de hele bodem met betonijzer.

Het betonijzer is 8 millimeter dik en heeft een 15 bij 15 maaswijdte. De wapeningsnetten overlappen elkaar minimaal met 1 maas. Als afstandhouders gebruik je bijvoorbeeld oude bestrating die je nog hebt liggen, betontegels, of vergelijkbaar. Het is de bedoeling dat het wapeningsnet ongeveer 5-7 centimeter van de plastic ligt.

Het storten van het beton gaat het makkelijkste met een pompwagen. Als deze stevig staat komt de betonwagen en laat het beton in de pomp lopen. Het storten van het beton lijkt makkelijk, maar vergt toch enige ervaring. De pomp moet een enorme kracht genereren om het beton (in het project op de foto 43 meter) te verpompen.

Nadat het beton gestort is moet het enige tijd drogen. Wanneer het droog genoeg is om op te lopen, wordt het beton gevlinderd. Dit houdt in dat iemand met een schuurmachine over het beton gaat totdat de vloer super glad is. Dat is wel wenselijk natuurlijk, alle oneffenheden moeten eruit.

Na het vlinderen van het beton is je zwembadvloer klaar.

Voor een betrouwbaar adres voor beton, pompwagen en vlinderen van je vloer, kun je uiteraard contact met ons opnemen voor gratis advies.

beton via pompwagen bouwkundig zwembad
storten vloerplaat bouwkundig zwembad
vlinderen betonvloer